Hogyan fordítsd meg a hűtőajtó nyitásirányát?

Ha hűtő vásárlásán gondolkodunk az utolsó szempont szokott lenni az ajtó nyitás iránya. Ez pedig fontos momentum lehet akkor, ha a hűtőszekrényünket a sarokba szeretnénk helyezni, vagy olyan helyre, ahol nem mindegy a nyitás iránya. Ma már az egyszerű és a kombinált hűtők esetében is van lehetőség arra, hogy meg tudd fordítani a hűtőszekrény nyitásirányát. Hogyan fordítsd meg a hűtőajtó nyitásirányát?

Mielőtt bármibe is kezdenél érdemes megnézni a használati utasítást, hogy mit ír erről. Ha esetleg már régebbi a hűtőd, és egy átrendezés során van szükséged a nyitásirány megfordítására, akkor ebben a videóban nagyon jól megmutatják hogyan tudod ezt megcsinálni.

Az esetek többségében már a vásárlás után felmerülhet az igény az ajtó nyitásirányának a megfordítására. Ezt érdemes még az üzembe helyezés és bepakolás előtt megtenni. Ugyanis ha olyan a hűtőszekrény, akkor a nyitásirány megfordításához szükség lehet a hűtőszekrény elejének kismértékű döntésére, ez pedig nem szerencsés, ha tele van pakolva, de akkor sem, ha már áram alatt van a készülék.

Ha kombinált berendezésed van, ott előfordulhat, hogy a két ajtót egyszerre kell leszedned. Ilyenkor a középső zsanér a szűk keresztmetszet, mert az tarthatja a fagyasztó, illetve a hűtőszekrény ajtaját is.

Ha van egy kis szerelési tapasztalatod, akkor könnyen megoldható feladat, viszont szerszámok kellenek hozzá. Nem elég egy sima és egy keresztfejes csavarhúzó hozzá, hanem speciális, ha jól láttam torx csavarfejet is használtak a videóban. Mielőtt azonban a sajátodnak nagyon nekiesnél nézd meg, hogy mindegyik fajta csavarhoz akad-e megfelelő szerszámod.

Összegezve

Egy nagyon jó videót láthattunk arról hogyan fordítsd meg a hűtőajtó nyitásirányát. Nem bonyolult, de mégis időigényes feladat. Célszerű áramtalanítva és kipakolva elvégezni a feladatot. Ez nemcsak az ételek állapotát kíméli meg, hanem a munkát is jelentősen megkönnyíti.

Forrás:

Facebook
Pinterest
Email
Twitter
Skype
WhatsApp
Energiaigény

Mosogatógép energiaosztály 2024-ben

A mosogatógép energiaosztály besorolásával kapcsolatban egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése megváltozott.

Energiaigény

Mosógép energiaosztály 2024-ben

A mosógép energiaosztály meghatározására egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése változott. Energia

Energiaigény

Hűtőszekrény energiaosztály 2024-ben

2021. március elsejétől egy teljesen új hűtőszekrény energiaosztály címkével találkozhatsz. Most ezt a címkét és a hozzá tartozó néhány fontosabb

Szólj hozzá!

1 + hét =