Hogyan növeld mosógéped élettartamát?

Ha jól használod a mosógép nagyon sokáig hű társad lehet a mosás során. Erre a néhány dologra érdemes odafigyelned, ha szeretnéd növelni a mosógéped élettartamát. Ebben a cikkben két nagyon jó videóra szeretném felhívni a figyelmet, mindkét szakember más-más szemszögből közelíti meg a témát, és mond olyan tanácsokat, amiket érdemes megfogadnod.

Ahhoz, hogy ezeket a szabályokat be tudd tartani, mindenképpen szükséged van egy jól kiválasztott készülékre. A lehető legjobb, ha már a vásárlásnál után a használat kezdeténél odafigyelsz ezekre a dolgokra. Hogyan válassz jó mosógépet? Ha felültöltősben gondolkozol, akkor itt tudsz utánaolvasni, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe, ha pedig elöltöltős mosógépet szeretnél, akkor ide kattintva találsz róla több információt.

Mire figyelj a mosógépnél?

Az első videóban Villányi Viktor mesél nekünk arról, hogyan tudod megnövelni a mosógéped élettartamát. A videót mindenképpen nézd meg, mert nagyon szemléletes magyarázatot kapsz (jobban megjegyezhető, mintha csak olvasnád). Lássuk ezt a videót:

Mire érdemes odafigyelned? Egy gyors összefoglaló lista a fent elhangzottakból:

  • A mosószert vagy a mosóport ne a felső kis tárolóba tedd be, hanem közvetlenül érdemes a mosógépdobba rakni, hogy minél kevesebb lerakódás legyen. Sajnos az öblítőt muszáj a felső részbe tenned, annál nincs más lehetőség.
  • Ajtónál levő gumi: ezt érdemes időnként takarítani, ide kattintva tudsz részletesen erről is olvasni. A penész elkerülése érdekében hagyd nyitva az ajtót. De az nem mindegy hogyan! A gumin levő alsó lyukakat is figyelni kell, hogy ne duguljon el a lerakódástól. Szükség esetén, óvatosan fogkefével ki lehet takarítani.
  • Víznyomásra is figyelni kell: ha nagyon nagy a víznyomás a lakásban, akkor nem szabad a csapot maximum fokozaton nyitva hagyni.
  • Ne legyen túlterhelve, azaz telepakolva, de ne is legyen benne túl kevés ruha sem.

Ezeket a szabályokat nem csak az elöltöltős gépekre tudod alkalmazni, hanem a felültöltős mosógépekre is. Nyilván ott a gumitömítés tisztítására másképpen kell odafigyelni, ott nincsenek ilyen jellegű lyukak.

Öblítő és mosószerhasználat hogyan befolyásol?

Jakab Károly is elmond néhány praktikus tanácsot. Először a helyes öblítő és mosószerhasználatról hallhatunk, majd egy trükk arra, hogyan érdemes a mosógépet tisztítani. Erről bővebben ide kattintva is olvashatsz. Most lássuk a videót:

Mire érdemes figyelned?

  • Ha koncentrált öblítőt veszel, azt mindenképp hígítsd fel. Egy idő után ez letapad, és azt ki kell tisztítani.
  • A mosószer 60, illetve 90 oC-on jobban feloldódik, így néha érdemes ezen a hőmérsékleten is mosást végezni.
  • Ne használj a szükségesnél (gyári előírásnál) több mosószert és öblítőt. Ezt a mosógép mosószeres fiókjában könnyen tudod ellenőrizni, ott a maximum jelzésig érdemes töltened, de annál semmiképpen sem többet (kevesebbet lehet).

Összegezve

Ha ezt a néhány trükköt betartod, valamint időnként a megfelelő módon áttakarítod a mosógéped, akkor a mosógépszerelő nem lesz gyakori vendéged.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás:

Facebook
Pinterest
Email
Twitter
Skype
WhatsApp
Energiaigény

Mosogatógép energiaosztály 2024-ben

A mosogatógép energiaosztály besorolásával kapcsolatban egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése megváltozott.

Energiaigény

Mosógép energiaosztály 2024-ben

A mosógép energiaosztály meghatározására egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése változott. Energia

Energiaigény

Hűtőszekrény energiaosztály 2024-ben

2021. március elsejétől egy teljesen új hűtőszekrény energiaosztály címkével találkozhatsz. Most ezt a címkét és a hozzá tartozó néhány fontosabb

Szólj hozzá!

2 × kettő =