Hogyan tisztítsd a mosogatógépet?

A mosogatógép az edényekkel együtt nem tisztítja saját magát. Éppen ezért a berendezésed tisztaságáról Neked kell gondoskodni. Ugyanis a hosszú élettartam megőrzése érdekében nem elég csupán a helyes használat, a tisztítás is a karbantartási munkák közé tartozik. Hogyan tisztítsd a mosogatógépet?

Mit érdemes tudnod:

Ebben a videóban megtudhatod, hogyan tisztítsd a mosogatógépet jó alaposan. Amire mindenképpen figyelj:

  • A mosogatógép tisztítására nemcsak a gép élettartamának növelése miatt van szükség, hanem azért is, hogy megelőzd a kellemetlen szagok, penész kialakulását. Mivel ez a berendezés is kapcsolódik élelmiszereinkhez, így a megfelelő higiénia miatt is elengedhetetlen a tisztén tartása.
  • Minimum 6 havonta érdemes elvégezni a takarítását.
  • A videóban környezetbarát tisztítószerekkel dolgoznak. Külön pozitívum, hogy vegyszerek alkalmazására nem kerül sor.
  • A mosogatógép tisztítást mindig üres állapotban, edények nélkül.

Mosogatógép tisztítása:

Első lépésként szükséged lesz egy csésze tiszta ecetre. Ezt csak a mosogatógép aljára kell beönteni. Ezzel el kell indítani egy hosszú és magas hőmérsékletű programot, majd hagyjuk megszáradni. Az ecet kifertőtleníti a készüléket és megszünteti a penészt és a kórokozókat.

Második lépésben egy csésze szódabikarbónára lesz szükséged, amit megint csak közvetlenül a gép aljába kell szórni. Ezzel szintén egy hosszú és magas hőmérsékletű mosogatási programot kell indítani. Ez eltávolítja a még maradt foltokat, lerakódásokat.

Plusz tippként még egy kis ecetet lehet tenni egy rossz fogkefére, és azzal a záró gumicsíkot és a kívülre eső részeket még át lehet takarítani.

További videókat itt találhatsz: https://www.youtube.com/@PanTheOrganizer/videos

Összegezve

Bár egy kevésbé munkaigényes megoldást láthattál, ugyanakkor mégis időigényes. Tulajdonképpen kétszer kell a mosogatógépet üresjáratban indítani ahhoz, hogy maradéktalanul ki tudd tisztítani a berendezést. Külön pozitívum, hogy ehhez nincs szükség erős vegyszerekre. Így nemcsak a környezetet kíméled meg, hanem az étkezéssel kapcsolatos eszközökre sem kerül káros anyag, ami az egészségre ártalmas lehetne.