Hogyan vegyél jó használt mosógépet?

Ha hirtelen bedöglött a mosógéped, és gyorsan szerezned kell egy másikat, mielőtt elönt a szennyeshalom, akkor nem feltétlenül kell új mosógépet venned. Akár egy használttal is jól járhatsz, ha figyelembe veszed a videóban bemutatott szempontokat. Mire kell figyelned, ha használt mosógépet vennél?

Mire érdemes figyelned?

  • Körbejárva a gépet vegyük szemügyre a külső részét. Jó, ha nincsen rajta jelentős sérülés, a videóban külön, az egyes részekre felhívja a figyelmet Viktor. Ha van már rajta apró horpadás vagy karc sem biztos, hogy rossz az adott gép, de ezeket az árba bele kell kalkulálni.
  • Figyelni kell a mosószertartály tisztaságára, mind kívül, mind pedig belül. Ez jól mutatja azt, hogy mennyire tartották karban a mosógépet.
  • Mosógép ajtajának megfelelő legyen a csukódása, valamint az ajtótömítő gumi állapota is kifogástalan, szakadásmentes legyen. Az ajtón levő üveg se jó, ha van lerakódás.
  • Szivattyú ellenőrzése, ez a kis ajtó a mosógép alján. Ezt kitekerve a szűrőt, illetve a szivattyú lapátját meg lehet nézni, hogy milyen állapotban van. A videóban Viktor bemutatja, hogy milyen a jó és a rossz szivattyú, hogyan kell működnie a lapátoknak.
  • Érdemes alánézni a mosógépnek, itt nem lehet rozsdásodás, mert az azt jelenti, hogy valahol folyik a mosógép. Ha szénpor teríti be, akkor mennyire kopott. A mosógép motorokról részletesebben itt találsz információt.
  • Ha esetleg le tudod szedni a tetejét, akkor a lerakódást itt is meg tudod nézni, de a lengéscsillapítók vizsgálatára is sort tudsz keríteni. A videóban bemutatásra kerül egy rossz gép is! Ha nem tudod leszedni a tetejét, akkor is van mód egy-két dolog ellenőrzésére.
  • A dob megpörgetésével tudod a csapágyat ellenőrizni.
  • Befolyócső vizsgálata: ennek épnek kell lenni, és tömítésnek is ott kell lennie.
  • Ha van rá lehetőséged, érdemes bekapcsolni, akkor is, ha nincs vízre kötve és centrifugával elindítani. Ekkor a hangát kell megfigyelnünk.

A videóban láthatod is, hogy mit és hogyan vegyél szemügyre, ha használt mosógépet szeretnél venni:

További videók innen érhetőek el: https://www.youtube.com/@viktorase/videos

Összegezve

Bár több odafigyelést igényel egy használt mosógép vásárlása, mivel ha nem működik, akkor már nincs esélyünk a garancia érvényesítésére. Kivéve persze, ha annyira fiatal gép, hogy garanciával együtt kerül továbbadásra. Van benne kockázat, de minimálisra csökkenthető, ha figyeled a videóban elmondottakat.

Facebook
Pinterest
Email
Twitter
Skype
WhatsApp
Energiaigény

Hűtőszekrény energiaosztály 2024-ben

2021. március elsejétől egy teljesen új hűtőszekrény energiaosztály címkével találkozhatsz. Most ezt a címkét és a hozzá tartozó néhány fontosabb

Tűzhelyek

Sütő választás: milyet érdemes?

Ma már szinte minden háztartás rendelkezik valamilyen formában sütővel. Ez lehet akár egy tűzhely, de lehet külön kapható, beépített sütő

Sütés és főzés eszközei

Turmixgép: az egészség alapja!

Ma már szinte minden az egészséges életmódról szól. Ennek pedig szerves részét képezi egy jó turmix, vagy a most nagyon

Szólj hozzá!

13 − három =