Hogyan növeld a mosogatógép élettartamát?

Ha már rendelkezel mosogatógéppel, a minél hosszabb használat megőrzéséhez nem elég csupán a gép helyes kezelése, időnként karbantartani is szükséges. Ahhoz, hogy növeld a mosogatógép élettartamát vedd figyelembe egy szakértő tanácsait. Cikkünkben Tóth Krisztiánt mosó- és mosogatógép szerelőt kérdeztem meg, hogyan érdemes használni, elhelyezni, tisztítani, karbantartani ezt a berendezést.

Krisztiánék több, mint egy évtizede foglalkoznak mosó- és mosogatógépek szerelésével, ami azt jelenti, hogy több, mint 4000 eszköz javítását végezték el. Szegeden és 10 km-es körzetében vállalják ezeknek a berendezéseknek a helyszíni javítását. Az elvégzett munkára és a beépített alkatrészre 6 hónapos garanciát is vállalnak. A szolgáltatás itt érhető el: https://szervizmernok.hu/

Hogyan növeld a mosogatógép élettartamát?

Hogyan, milyen gyakran és mivel érdemes tisztítani a mosogatógépet?

"Függ a használat mennyiségétől, de átlagos használat mellett, kb. negyedévente érdemes egy tisztító mosást végezni a mosogatógépen. Ehhez a legjobban beváltak a gyári folyékony tisztítószerek, melyek hatékonyan oldják a zsíros lerakódásokat. Ezeket jellemzően üresen egy külön program keretében kell alkalmazni.

Emellett vannak kiegészítő tisztító tabletták, amit a normál mosogatás mellé tudunk alkalmazni. Ezt havonta egyszer célszerű használni."

Tönkre tehetjük a mosogatógépet azzal, ha a sótartály kupakja nincs rácsavarva a mosogatás során?

Ha a sótartályból a tömény sóoldat kikerül, károsíthatja a mosótérben lévő fém részeket. Ezért például az újratöltés folyamán is fontos, hogy indítsunk egy programot. Így elkerülhetjük, hogy az esetlegesen kiszóródott  sószemek károsodást okozzanak.

Ha csak 3 tanácsot mondana, hogyan növelhetjük mosogatógépünk élettartamát, mi lenne az a három?

Rendszeres tisztítás,
szilárd ételmaradék ne kerüljön bele, illetve
magasabb, legalább 60 fokos programok használata.

Tényleg nem szerencsés a mosogatógépet a közvetlenül tűzhely mellé tenni, a hő miatt?

Általában a tűzhelynek és a mosogatógépnek is van külön hőszigetelése. Oldalsó távolságtartás általában nincs megkövetelve, de azért célszerű az üzembehelyezése útmutató alapján tájékozódni.

Összefoglalva

Miközben a kérdéseken gondolkodtam és kutattam az interneten, eszembe jutott, hogy a mi konyhánk elrendezése is olyan, hogy egymás mellett helyezkedik el a sütő és a mosogatógép. Kifejezetten megijedtem, amikor sok helyen azt írják, hogy nem javasolt az ilyen elhelyezés, de az igazat megvallva egészen addig eszembe sem jutott, hogy ebből bármilyen baj lehetne. Komolyabb indoklást nem találtam a témában, így mindenképpen egy szakértő véleményét szerettem volna kikérni. Olvasva a választ megnyugodtam, hogy nem lesz probléma a mosogatógéppel az által, hogy ha nem is a tűzhely mellett, de sütő közvetlen közelében kapott helyet.

Aki a válaszokkal segített:

Tóth Krisztián - szervizmernok.hu

szervizmernok.hu
Ügyfélszolgálat:
+3630 485 6110

Facebook
Pinterest
Email
Twitter
Skype
WhatsApp
Energiaigény

Hűtőszekrény energiaosztály 2024-ben

2021. március elsejétől egy teljesen új hűtőszekrény energiaosztály címkével találkozhatsz. Most ezt a címkét és a hozzá tartozó néhány fontosabb

Tűzhelyek

Sütő választás: milyet érdemes?

Ma már szinte minden háztartás rendelkezik valamilyen formában sütővel. Ez lehet akár egy tűzhely, de lehet külön kapható, beépített sütő

Sütés és főzés eszközei

Turmixgép: az egészség alapja!

Ma már szinte minden az egészséges életmódról szól. Ennek pedig szerves részét képezi egy jó turmix, vagy a most nagyon

Szólj hozzá!

egy × három =