Mi a legjobb porszívó hosszú szálú szőnyeghez?

A legjobb porszívó hosszú szálú szőnyeghez egyértelműen a száraz-nedves porszívó. Kiváló olyan helyen, ahol több szőnyeg van, vagy ezek erősebb, vastagabb anyagúak, esetleg a nagyobb igénybevétel miatt gyakrabban szorulnak tisztításra. De miről is van szó pontosan?

Milyen a száraz-nedves porszívó?

A hagyományos porszívónak a speciális változata az úgynevezett száraz-nedves porszívó. Külleme alapján egy sci-fi filmbe is kiváló választás (Star Wars után szabadon). Kinézetre egy hatalmas tartály és motor van kerekekre szerelve. Ezt egy tömlő köti össze a fejegységgel, amivel így szabadon mozoghatsz takarítás közben.

Abban térnek el a normál változatoktól, hogy ezek a gépek alkalmasak nedves vagy folyékony anyagok összeszedésére is.

Ebben a kategóriában fordul elő az ipari porszívók. A következő bekezdésben tegyünk rendbe néhány elnevezést, ami kavarodást okozhat.

Nedves vagy száraz-nedves? Nem mindegy!

A kategóriánál ne felejtsd el, hogy vannak nedves és vannak száraz-nedves porszívók, sőt találkozhatsz vízszűrős berendezésekkel is.

Az első kettő között az a különbség, hogy a nedves porszívó a tisztítandó felületre vízben oldott tisztítószert vagy gőzt enged, majd azt felszívva távolítja el a szennyeződést, függetlenül attól, hogy ez a kosz száraz vagy nedves jellegű.

Viszont a száraz-nedves porszívó csupán folyadék eltávolítására tervezett eszköz, ami egyszerű száraz porszívóként is üzemeltethető.

Külön kategóriába tartozik a vízszűrős porszívó, amiről részletesen itt olvashatsz. Ez a készülék szűrőközegként a vizet használja, ami azt jelenti, hogy a felporszívózott kosz a vízben „fennakad”.

Porszívó hosszú szálú szőnyeghez:

A száraz-nedves porszívók nehezebbek, mint a hagyományos társaik. Erősebb teljesítménnyel és nagyobb tartállyal rendelkeznek, mint bármelyik másik készülék.

Hátrányuk is a méretből fakad, mivel nehézkes tárolásuk. Ezek a porszívók már jóval erősebbek, így hangosabb zajjal, zúgással is üzemelnek. Nehéz súlya és nagy mérete miatt a tárolásnál problémába ütközhetsz.

Létezik belőlük akkumulátoros verzió, de sokkal gyengébb teljesítménnyel és nagyobb súllyal, mint a vezetékes változatok.

Fontosabb adatok tájékoztató jelleggel:

  • Tartály: 4 – 38 l
  • Súly: 4 – 15 kg
  • Teljesítmény: 90 – 2100 W (utóbbi már ipari kategória)
  • Zaj: 80 – 88 dB
  • Ár skála: 25.000 – 390.000 Ft

Jó lehet még máshova is, mint a hosszú szálú szőnyeghez?

Általában olyan helyen kiválóak, ahol szükség van a nagyobb teljesítményre. Ideális gépek nagyobb, erősebb anyagok, falvédők, függönyök valamint matrac tisztítására is. Ott is jó szolgálatot tehetnek, ahol nedves vagy folyékony anyag felporszívózására gyakrabban is igény van.

Ha viszont csak ritkábban van szükséged ilyen teljesítményre, és egyébként sincs helyed egy ekkora gépnek, akkor célszerű csak bérelni a takarítás idejére.

Összegezve

A hatékonysága miatt, a száraz-nedves porszívó hosszú szálú szőnyeghez a legjobb választás. Nagy teljesítménnyel kifejezetten hatékony a szőnyegek, matracok alapos áttakarítására. Porallergiások részére ez kifejezetten nagy előnyt jelent.

Szépségápolás

Epilátor: mennyire hatékony?

Manapság már a szőrtelenítésre nagyon sok megoldás létezik. Az egyik legismertebb és régóta kedvelt megoldás az epilátor. Most nézzük meg,

Egészségmegőrzés

Elektromos fogkefe: kellően hatékony?

Manapság már szinte minden elektromos körülöttünk. Néhányan el se tudnák képzelni az életüket ezek nélkül a kütyük nélkül. Nincs ez

Sütés és főzés eszközei

Botmixer: aprítás felső fokon?

A botmixer nem minden háztartásnak a szerves része, ugyanakkor egy jó krémlevest nélküle elkészíteni szinte lehetetlen vállalkozás lenne. Kifejezetten jó

Sütés és főzés eszközei

Rizsfőző: kinek éri meg megvenni?

Egy lábas, amit a konnektorba lehet dugni. Kicsit furcsa szerzet ez a rizsfőző, de vajon megéri megvenni? Tényleg akkora segítséget

Szépségápolás

Hajszárító: hogyan válaszd a legjobbat?

A hajszárító ma már nélkülözhetetlen szépségápolási kellék. Ezekhez a készülékekhez használt technológia az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül. Ez