Mi a legjobb porszívó hosszú szálú szőnyeghez?

A legjobb porszívó hosszú szálú szőnyeghez egyértelműen a száraz-nedves porszívó. Kiváló olyan helyen, ahol több szőnyeg van, vagy ezek erősebb, vastagabb anyagúak, esetleg a nagyobb igénybevétel miatt gyakrabban szorulnak tisztításra. De miről is van szó pontosan?

Milyen a száraz-nedves porszívó?

A hagyományos porszívónak a speciális változata az úgynevezett száraz-nedves porszívó. Külleme alapján egy sci-fi filmbe is kiváló választás (Star Wars után szabadon). Kinézetre egy hatalmas tartály és motor van kerekekre szerelve. Ezt egy tömlő köti össze a fejegységgel, amivel így szabadon mozoghatsz takarítás közben.

Abban térnek el a normál változatoktól, hogy ezek a gépek alkalmasak nedves vagy folyékony anyagok összeszedésére is.

Ebben a kategóriában fordul elő az ipari porszívók. A következő bekezdésben tegyünk rendbe néhány elnevezést, ami kavarodást okozhat.

Nedves vagy száraz-nedves? Nem mindegy!

A kategóriánál ne felejtsd el, hogy vannak nedves és vannak száraz-nedves porszívók, sőt találkozhatsz vízszűrős berendezésekkel is.

Az első kettő között az a különbség, hogy a nedves porszívó a tisztítandó felületre vízben oldott tisztítószert vagy gőzt enged, majd azt felszívva távolítja el a szennyeződést, függetlenül attól, hogy ez a kosz száraz vagy nedves jellegű.

Viszont a száraz-nedves porszívó csupán folyadék eltávolítására tervezett eszköz, ami egyszerű száraz porszívóként is üzemeltethető.

Külön kategóriába tartozik a vízszűrős porszívó, amiről részletesen itt olvashatsz. Ez a készülék szűrőközegként a vizet használja, ami azt jelenti, hogy a felporszívózott kosz a vízben „fennakad”.

Porszívó hosszú szálú szőnyeghez:

A száraz-nedves porszívók nehezebbek, mint a hagyományos társaik. Erősebb teljesítménnyel és nagyobb tartállyal rendelkeznek, mint bármelyik másik készülék.

Hátrányuk is a méretből fakad, mivel nehézkes tárolásuk. Ezek a porszívók már jóval erősebbek, így hangosabb zajjal, zúgással is üzemelnek. Nehéz súlya és nagy mérete miatt a tárolásnál problémába ütközhetsz.

Létezik belőlük akkumulátoros verzió, de sokkal gyengébb teljesítménnyel és nagyobb súllyal, mint a vezetékes változatok.

Fontosabb adatok tájékoztató jelleggel:

  • Tartály: 4 – 38 l
  • Súly: 4 – 15 kg
  • Teljesítmény: 90 – 2100 W (utóbbi már ipari kategória)
  • Zaj: 80 – 88 dB
  • Ár skála: 25.000 – 390.000 Ft

Jó lehet még máshova is, mint a hosszú szálú szőnyeghez?

Általában olyan helyen kiválóak, ahol szükség van a nagyobb teljesítményre. Ideális gépek nagyobb, erősebb anyagok, falvédők, függönyök valamint matrac tisztítására is. Ott is jó szolgálatot tehetnek, ahol nedves vagy folyékony anyag felporszívózására gyakrabban is igény van.

Ha viszont csak ritkábban van szükséged ilyen teljesítményre, és egyébként sincs helyed egy ekkora gépnek, akkor célszerű csak bérelni a takarítás idejére.

Összegezve

A hatékonysága miatt, a száraz-nedves porszívó hosszú szálú szőnyeghez a legjobb választás. Nagy teljesítménnyel kifejezetten hatékony a szőnyegek, matracok alapos áttakarítására. Porallergiások részére ez kifejezetten nagy előnyt jelent.

Facebook
Pinterest
Email
Twitter
Skype
WhatsApp
Energiaigény

Mosogatógép energiaosztály 2024-ben

A mosogatógép energiaosztály besorolásával kapcsolatban egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése megváltozott.

Energiaigény

Mosógép energiaosztály 2024-ben

A mosógép energiaosztály meghatározására egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése változott. Energia

Energiaigény

Hűtőszekrény energiaosztály 2024-ben

2021. március elsejétől egy teljesen új hűtőszekrény energiaosztály címkével találkozhatsz. Most ezt a címkét és a hozzá tartozó néhány fontosabb