Vízforraló fajtái: melyiket válaszd?

Manapság meglepő, hogy mennyi fajtája van egy viszonylag egyszerűen használható készüléknek. A kategóriában rengeteg érdekes gépre bukkanhat, aki hajlandó végignézni a drágább készülékek által nyújtott előnyöket. A hagyományos, egyszerű vízforralót külön cikk részletezi. Most akkor nézzük meg hogyan választhatunk a vízforraló fajtái közül.

A vízforraló fajtái

1. Automata teafőzők

Az automata teafőzők viszonylag újfajta teáskannák. Olyan konyhai eszközök, amelyek mindenki számára megkönnyítik a teafőzést. Úgy vannak kialakítva, hogy intelligens módon készítsenek különféle teákat, anélkül, hogy jelentős emberi beavatkozást igényelnének.

Működése: a beállítást követően az automatikus vízforraló a vizet az adott teafőzéshez szükséges hőmérsékletre melegíti, majd hozzáadja a teát a vízhez, és a megfelelő ideig áztatja. Gyakran csipogó hangot adnak, hogy figyelmeztessék a felhasználót, amikor a tea kész.

Fenntartják az ital hőmérsékletét az elkészítés után. A hőmérséklet értékét is tudjuk állítani, valamint a teafűnek is van külön helye.

Egyszerűen megoldja helyettünk a teakészítést, egy gombnyomással, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy belekészítjük a vizet és a teafüvet, majd a program lejártával elmosogassuk az eszköz mosható részeit.

Viszonylag nem olyan drága készülékeknél is találkozhatunk már teaszűrős kivitellel.

2. Merülő forraló

Olcsóbb termékek között találkozhatunk merülőforralóval.

Sőt még szivargyújtós kivitelben is lehet vásárolni ilyen terméket, segítségül a hosszabb autós utazásokra, a forró instant kávé szerelmeseinek. Bár utóbbihoz egy termosz is nagy segítséget jelenthet.

Ezek a készülékek arra lettek kitalálva, hogy bármilyen edénybe belelógatva és a hálózathoz csatlakoztatva felmelegítsék az adott edénybe található folyadékot.

Előnye a hordozhatósága, ellenben a kanna alakú társaival. Méretei miatt szinte bárhol elfér, ugyanakkor bármekkora mennyiségű folyadékot tudunk vele melegíteni.

Hátránya viszont, hogy ha nem vigyázunk és nem kezeljük óvatosan, odafigyelve, akkor sokkal könnyebben okozhat égési sérülést, mint a másik típus.

Hordozható eszközök között még olyat is találhatunk, ami kanna alakú, ennek ellenére összecsukható szerkezet, és nem is kerül olyan sokba.

3. Forralt bor készítő

Forralt bor készítésére vannak külön rozsdamentes acélból készült készülékek. Ezeknek a térfogata már 8-30 literes is lehet, de ez sem az olcsó kategória.

Tehát elsősorban nem otthoni felhasználásra valóak ezek a gépek. Egy nagyszabású buli esetén sem érdemes ilyen készülékbe fektetnünk a pénzünket. Ha ennek ellenére mégis szükségünk van a berendezésre, akkor a bérlés lehetősége egy kiváló alternatívaként szolgálhat.

4. Forró víz adagoló készülék

A termékek között találhatunk még forró víz adagoló készüléket is. Itt azt ígéri a gyártó, hogy 5 másodpercen belül kapunk 100 ⁰C-os vizet.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy 20 fokos csapvíz 100 fokosra melegítése mekkora áramfelvétellel jár, ha mindezt 5 másodperc alatt hajtja végre.

Ebbe a készülékbe is csak vizet töltünk, majd egy gombnyomással kapunk forró vizet, melyből teát készíthetünk. Itt is állítható a hőmérséklet.

5. Tojás főző készülék

Az olcsóbb kategóriában találhatunk tojás főzésére alkalmas készüléket is. Ennek a hátránya, hogy kizárólag erre használható, teavizet nem tudunk vele melegíteni. Ha viszont szereted a főtt tojást, vagy gyakran csinálsz tojásos ételeket, akkor jó választás lehet ez a berendezés.

Összegezve

Itt is rengeteg lehetőséggel találkozunk a témában, érdemes átgondolni, hogy mire használjuk, mikor, hol van rá szükségünk. Végleges döntésünket ez alapján hozzuk meg.

Szépségápolás

Epilátor: mennyire hatékony?

Manapság már a szőrtelenítésre nagyon sok megoldás létezik. Az egyik legismertebb és régóta kedvelt megoldás az epilátor. Most nézzük meg,

Egészségmegőrzés

Elektromos fogkefe: kellően hatékony?

Manapság már szinte minden elektromos körülöttünk. Néhányan el se tudnák képzelni az életüket ezek nélkül a kütyük nélkül. Nincs ez

Sütés és főzés eszközei

Botmixer: aprítás felső fokon?

A botmixer nem minden háztartásnak a szerves része, ugyanakkor egy jó krémlevest nélküle elkészíteni szinte lehetetlen vállalkozás lenne. Kifejezetten jó

Sütés és főzés eszközei

Rizsfőző: kinek éri meg megvenni?

Egy lábas, amit a konnektorba lehet dugni. Kicsit furcsa szerzet ez a rizsfőző, de vajon megéri megvenni? Tényleg akkora segítséget

Szépségápolás

Hajszárító: hogyan válaszd a legjobbat?

A hajszárító ma már nélkülözhetetlen szépségápolási kellék. Ezekhez a készülékekhez használt technológia az elmúlt években óriási fejlődésen ment keresztül. Ez