Vízforraló fajtái: melyiket válaszd?

Manapság meglepő, hogy mennyi fajtája van egy viszonylag egyszerűen használható készüléknek. A kategóriában rengeteg érdekes gépre bukkanhat, aki hajlandó végignézni a drágább készülékek által nyújtott előnyöket. A hagyományos, egyszerű vízforralót külön cikk részletezi. Most akkor nézzük meg hogyan választhatunk a vízforraló fajtái közül.

A vízforraló fajtái

1. Automata teafőzők

Az automata teafőzők viszonylag újfajta teáskannák. Olyan konyhai eszközök, amelyek mindenki számára megkönnyítik a teafőzést. Úgy vannak kialakítva, hogy intelligens módon készítsenek különféle teákat, anélkül, hogy jelentős emberi beavatkozást igényelnének.

Működése: a beállítást követően az automatikus vízforraló a vizet az adott teafőzéshez szükséges hőmérsékletre melegíti, majd hozzáadja a teát a vízhez, és a megfelelő ideig áztatja. Gyakran csipogó hangot adnak, hogy figyelmeztessék a felhasználót, amikor a tea kész.

Fenntartják az ital hőmérsékletét az elkészítés után. A hőmérséklet értékét is tudjuk állítani, valamint a teafűnek is van külön helye.

Egyszerűen megoldja helyettünk a teakészítést, egy gombnyomással, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy belekészítjük a vizet és a teafüvet, majd a program lejártával elmosogassuk az eszköz mosható részeit.

Viszonylag nem olyan drága készülékeknél is találkozhatunk már teaszűrős kivitellel.

2. Merülő forraló

Olcsóbb termékek között találkozhatunk merülőforralóval.

Sőt még szivargyújtós kivitelben is lehet vásárolni ilyen terméket, segítségül a hosszabb autós utazásokra, a forró instant kávé szerelmeseinek. Bár utóbbihoz egy termosz is nagy segítséget jelenthet.

Ezek a készülékek arra lettek kitalálva, hogy bármilyen edénybe belelógatva és a hálózathoz csatlakoztatva felmelegítsék az adott edénybe található folyadékot.

Előnye a hordozhatósága, ellenben a kanna alakú társaival. Méretei miatt szinte bárhol elfér, ugyanakkor bármekkora mennyiségű folyadékot tudunk vele melegíteni.

Hátránya viszont, hogy ha nem vigyázunk és nem kezeljük óvatosan, odafigyelve, akkor sokkal könnyebben okozhat égési sérülést, mint a másik típus.

Hordozható eszközök között még olyat is találhatunk, ami kanna alakú, ennek ellenére összecsukható szerkezet, és nem is kerül olyan sokba.

3. Forralt bor készítő

Forralt bor készítésére vannak külön rozsdamentes acélból készült készülékek. Ezeknek a térfogata már 8-30 literes is lehet, de ez sem az olcsó kategória.

Tehát elsősorban nem otthoni felhasználásra valóak ezek a gépek. Egy nagyszabású buli esetén sem érdemes ilyen készülékbe fektetnünk a pénzünket. Ha ennek ellenére mégis szükségünk van a berendezésre, akkor a bérlés lehetősége egy kiváló alternatívaként szolgálhat.

4. Forró víz adagoló készülék

A termékek között találhatunk még forró víz adagoló készüléket is. Itt azt ígéri a gyártó, hogy 5 másodpercen belül kapunk 100 ⁰C-os vizet.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy 20 fokos csapvíz 100 fokosra melegítése mekkora áramfelvétellel jár, ha mindezt 5 másodperc alatt hajtja végre.

Ebbe a készülékbe is csak vizet töltünk, majd egy gombnyomással kapunk forró vizet, melyből teát készíthetünk. Itt is állítható a hőmérséklet.

5. Tojás főző készülék

Az olcsóbb kategóriában találhatunk tojás főzésére alkalmas készüléket is. Ennek a hátránya, hogy kizárólag erre használható, teavizet nem tudunk vele melegíteni. Ha viszont szereted a főtt tojást, vagy gyakran csinálsz tojásos ételeket, akkor jó választás lehet ez a berendezés.

Összegezve

Itt is rengeteg lehetőséggel találkozunk a témában, érdemes átgondolni, hogy mire használjuk, mikor, hol van rá szükségünk. Végleges döntésünket ez alapján hozzuk meg.

Facebook
Pinterest
Email
Twitter
Skype
WhatsApp
Energiaigény

Mosogatógép energiaosztály 2024-ben

A mosogatógép energiaosztály besorolásával kapcsolatban egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése megváltozott.

Energiaigény

Mosógép energiaosztály 2024-ben

A mosógép energiaosztály meghatározására egy új jogszabály lépett hatályba 2021. március 1-jén. Ennek köszönhetően az energia címke megjelenése változott. Energia

Energiaigény

Hűtőszekrény energiaosztály 2024-ben

2021. március elsejétől egy teljesen új hűtőszekrény energiaosztály címkével találkozhatsz. Most ezt a címkét és a hozzá tartozó néhány fontosabb