Üdvözöllek az Otthonunk Segítői weboldalon!

Még tapasztalatszerzésem hajdanán rákényszerültem, hogy életem első mosógépét kiválasszam. Akkoriban két fős háztartásom volt, ehhez kellett egy jó áron levő gépet választanom. Hol is kezdjem? Sok helyen lehet ehhez hasonló gépeket beszerezni, de vajon melyik a legjobb?

A legegyszerűbb megoldást választottam és elmentem a legközelebbi üzletláncba, hogy szemügyre vegyem mi is az aktuális kínálat. Nézelődésem során megszólított egy kedves eladó. Segítőkészen elmagyarázta, hogy mi a különbség az elöltöltős és a felültöltős mosógépek között, melyiket viszik a legtöbben.

Mosni kell, nincs időm futkározni még több helyre, így kiválasztottam, amit az eladó javasolt. Ez egy elég jó áron levő elöltöltős gép volt, ami tetemes funkcióáradattal rendelkezett. Rengeteg különféle programmal volt felszerelve, több éves garanciát, valamint ingyenes házhozszállítást is kaptam. Úgy gondoltam, hogy jó vételt csináltam, így már nagyon vártam az új mosógép érkezését.

A berendezés hamar megjött, minden az ígéreteknek megfelelően zajlott. A mosógép be lett üzemelve, használatra készen állt. Nagyon örültem neki. Ám a gép hibátlan működése ellenére nem voltam elégedett. Utólag jöttek elő az alapvető problémák, amiket egy pici utánaolvasással elkerülhettem volna.

Ugyanis rájöttem, hogy a fürdőszobám elrendezése (mivel keskeny téglalap alakú) nem alkalmas ekkora gép elhelyezésére. Ahányszor lehajoltam kivenni belőle a ruhákat vagy bepakolni, annyiszor vágtam bele a hátam a mosdókagylóba. Nagyon tetszett, hogy több kilónyi ruhát lehet egyszerre mosni, de 2 főnél sokat kell várni egy olyan adag összegyűlésére, főleg, hogy szín szerint is válogatom. A sokféle programból egyet tudtam huzamosabb ideig is használni, mivel az igényeimnek és időmnek ez felelt meg a legjobban. Ez pedig a gyorsmosás volt.

Csalódtam. Mégsem csináltam jó vásárt. Hol tudtam volna utánaolvasni, hogy ezt elkerüljem? És hogy ki a hibás? Nem a gyártó, mert jó gépet csinált. Nem az eladó, mert jól informált. Nem a forgalmazó, mert minden flottul ment. Rájöttem. Az egyetlen hibás én vagyok, hogy nem vettem számításba a saját igényeimet, és nem gondoltam végig a vásárlást, de még csak utána se olvastam. Az egyetlen dolog, amit akartam a tiszta ruházat volt.

Nem vagyok szakértő, hanem csak használója ezeknek az eszközöknek. Viszont sokat olvastam a témában, ha bármit szeretnék megvásárolni, akkor már mindig csinálok egy összehasonlítást. Kigyűjtöm a gépek, készülékek funkcióit, árait és az alapján hozom meg a döntést.

Sokan, sok helyen érdeklődtök, hogy adott kategórián belül melyik termék a legjobb. Sajnos erre sohasem láttam még egységes választ. Mindenkinek más jött be. Porszívóknál például valaki a rúdporszívóra esküszik, valakinek a hagyományos jött be, más valaki a száraz-nedves verzióra teszi le a voksát. De fajtán belül a márka és típusválasztás sem egységes. Mindenki mást szeret. Nem vagyunk egyformák, de az igényeink sem azok.

Ezt a blogot pont azért hoztam létre, hogy vásárlás előtt a lehető legjobban tudj tájékozódni, valamint segítselek abban, hogy fel tudd ismerni és ki tudd találni az igényeidet, ami alapján már könnyen tudsz egy olyan berendezést választani, ami Neked maximálisan megfelel. Nem az számít, hogy melyik gépet viszik sokan, vagy melyiket mondják jónak. Manapság már szinte mindegyik üzembiztosan működik, ha pedig nem, akkor érvényesíthető rá a garancia.

Kellemes időtöltést, és jó olvasást kívánok!

Németh Mónika