Extrém mosógép kísérletek: otthon ne próbáld ki!

Legyen egy könnyebb téma az oldalon, így nézzük meg most azokat a videókat, hogy miket nem érdemes a mosógépbe tenni. Lehetne az is a cikk címe, hogy 11 dolog, amit ne tegyél a mosógépbe +1, amit ne csinálj rosszkor. Bár ez esetben könnyebb lenne megszámolni azokat a dolgokat, amiket betehetsz a mosógépbe. Mik is ezek az extrém mosógép kísérletek?

Otthon ne próbáld ki! És persze máshol se!

1. Szappan

Mi történik, ha egy adag szappant dobnánk a centrifugáló mosógépbe? Ebből a videóból kiderül az is, hogy a kemény dolgok igenis károsítják a mosógépdobot.


2. Tészta

Vajon tésztagyúráshoz milyen választás a mosógépünk? Nem hiszem, hogy a leghatékonyabb lenne. Extrém mosógép kísérlet szempontjából jó, de egyébként teljesen értelmetlen.


3. Legó

Ha legó kerül a mosógépbe, könnyen előfordulhat, hogy a kisebb alkatrészek lejjebb kerülnek a szűrőbe, így eldugítják. Ez nem csak a legóra vonatkozik, hanem bármilyen más apró dologra is, ami könnyen benne maradhat a zsebekben. Mosás előtt ezért mindenképp ellenőrizd. Nálunk egy doboz gyufa okozott nem kis fennakadást. Azt a sok kis törmeléket kifejezetten munkás volt kioperálni a szűrőből (nem beszélve a szűrő rekesz csavaros tetejéről).


4. Telefon

Szintén gyakori vendég a zsebekben maradt telefon is. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy nem tesz jót a telefonnak a mosás. Sajnos ez nem az extrém mosógép kísérletek kategóriája, bár előfordul hasonló eset.


5. Dió

Ha szeretnél diót törni, nem a mosógép a leghatékonyabb barátod.


6. Sörös doboz

Bár elég extrém ötlet, szintén nincs értelme a dolognak. Egy kísérletnek viszont elmegy.


7. Mentos és Cola

A híres kísérlet, amit most mosógépben is láthatsz. Szintén ne próbáld megcsinálni.


8. WC papír

A sok papírt, függetlenül a rendeltetésétől szintén nem jó a mosógépbe tenni. A szűrő eldugulásához, de még akár a vízkivezető cső dugulásához is vezethet.


9. Üveg

Bár a videóban meglepően jól bírják az üveg és porcelántárgyak, nem érdemes kísérletezni. Ha szilánkosabbra törik, akkor a szűrő és a dob kipucolása kifejezetten balesetveszélyes lehet.


10. Kenyér

Nem érdemes kenyeret sem pépesíteni a mosógéppel. Bár kifejezetten extrém mosógép kísérletek közé nem sorolnám, de nincs sok értelme. Ezek az ételek a lerakódott mosószer miatt már ehetetlenné válnak.


11. Dinnye

Bár nem mindig könnyű felvágni, azért ezt így mégsem kéne.


+1. Ajtónyitás rosszkor

Ebben a videóban azt láthatod, ahogyan teletöltenek vízzel egy mosógépet, majd ebben az állapotban kinyitják az ajtót. Az elázás garantált!


Vásárlási útmutató:

Felültöltős mosógép vásárlási útmutató

Elöltöltős mosógép vásárlási útmutató

Összegezve

Jó szórakozást biztosítanak ezek a videók, de nem érdemes kísérletezni ilyesmivel. Ma már nem egy olcsó mulatság hobbiból új mosógépet vásárolni. Ha szeretnél komolyabb cikkeket is olvasni mosógép témában itt találsz.

Forrás: