Jó öltet használt kávéfőzőgép vásárlása?

Egy használt kávéfőzőgép megvásárlása jó ötlet lehet, mivel egy drága készülékhez juthatunk hozzá kedvező áron. Ugyanakkor, ha nem vagyunk elég figyelmesek, akkor lehetnek benne buktatók. Nézzük meg hogyan érdemes vásárolni és mire kell odafigyelnünk?

Előnyös egy használt kávéfőzőgép vásárlása?

Ebben a részben az előnyeire térnék ki a használt kávéfőző gépeknek. Érdemes ezeket a szempontokat is szem előtt tartani, mielőtt egy új készülékbe fektetnénk be. Nézzük meg mik is lehetnek ezek!

  • Olcsóbb: Egy több funkcióval rendelkező használt kávéfőzőt vehetünk meg olyan áron, mintha egy jóval gyengébb minőségű, kevesebb extra tulajdonsággal rendelkező új készüléket vásárolnánk.
  • Jobb minőség: Az ár miatt több lehetőségünk van akár a jobb, nagyobb tudású gépek között is szétnézni. Olyan készülékek vásárlására is van lehetőségünk, amit újként a boltokban már nem kaphatunk. Ez akkor lehet jó, ha a mi kávéfőzőnk tönkrement, de szerettük annyira a típust, hogy lehetőség szerint ugyanolyat vásárolnánk, de már nem lehet sehol beszerezni.
  • Fenntarthatóság: Kiváló választás lehet abban az esetben is, ha a környezetünkre szeretnénk egy kicsit jobban odafigyelni. Egy meglévő, jó állapotú kávéfőzőgép újra felhasználása környezetbarátabb megoldás, mint egy új vásárlása.

Mire kell odafigyelnünk használt kávéfőzőgép vásárlásnál?

Nemcsak az előnyökkel találkozhatunk a használt kávéfőzőgép vásárlása esetén, hanem akadhatnak hátrányok. Néha sajnos sokkal rosszabbul is járhatunk, mintha egy új készüléket vennénk. Ez a kockázat szinte minden használt termékben benne lehet.

Nézzük most meg, milyen kockázati tényezők vannak használt kávéfőzőgép vásárlásánál!

Alapból Hibás készülék

Sajnos ilyen eset is előfordulhat, ha vásárláskor nincs lehetőségünk ellenőrizni a készüléket. Ezt kivédhetjük, ha olyan helyen vesszük meg a kávéfőzőgépet, ahol garancia is van rájuk. Ilyenkor ellenőrizzük, hogy ez a garancia pontosan mire is vonatkozik!

Ha vásárlás előtt van lehetőségünk megnézni, hogy működik-e a kávéfőző, az mind az eladót, mind a vevőt védi. Az eladót azért, mert bizonyíthatóan egy működőképes készüléket adott át, a vevőt pedig azért, mert biztos lehet benne, hogy amiért pénzt ad az működik.

Akadhat olyan probléma, hogy kiszáradnak a tömítések. Ez akkor fordulhat elő, ha a készüléket sokáig nem használták. Ebből alkalom adtán adódhat is vita, mivel az utolsó használatnál a gép még kifogástalanul működött (ami hónapokkal vagy évekkel azelőtt volt), de a vevőnél már folyik belőle mindenhonnan a víz.

Kávéfőző későbbi hibalehetősége

Előfordulhat, hogy a készülék, amit megveszünk a vásárlás pillanatában még tökéletesen működik, ám később előjöhet valamilyen hiba. Persze az új készülékeknél is előfordulhat, ott még jó eséllyel lehet érvényesíteni a garanciát. Egy használt készüléknél viszont ez már nem olyan egyszerű feladat.

Persze könnyebb a helyzetünk, ha olyan gépet szerzünk be, amire még valamilyen formában van érvényes garancia, ilyenkor ez a kockázat a minimálisra csökkenthető. Vannak cégek, akik ezekkel külön foglalkoznak, érdemes ott is körbenézni.

Hibalehetőség abból is adódhat, ha a kávéfőző nem volt karbantartva, vagy időnként kitisztítva. Elöregedhetnek benne a csövek vagy tömítések, ami szintén egy későbbi probléma forrása lehet. Persze ez nagyban függ attól is, hogy milyen típus megvásárlása a cél. Minél többet tud a készülék, annál több lehet a hibalehetősége is (bár ez az új kávéfőzőkre is vonatkozik).

Beszerzés helye

Fontos, hogy megbízható helyről szerezzük be leendő készülékünket. Ez főleg az interneten keresztül történő vásárlásokra vonatkozik, mivel ilyenkor nincs lehetőségünk ellenőrizni a megvásárolni kívánt készüléket.

Összegezve

Egy használt gép is lehet jó vétel, ha garanciával, és megbízható helyről vásárolunk. Így kifoghatunk egy nagy tudású kávéfőzőt is, jóval az új készülék ára alatt. Érdemes tájékozódni, mielőtt megvásárolnánk egy új berendezést!